Gröna Bilister ger kommunen underkänt

Gotlands kommun får klart underkänt av föreningen Gröna Bilister. Föreningen har granskat Gotlands kommun och funnit att kommunen inte lever upp till den miljöpolicy som antagits av kommunfullmäktige.

I policyn står bland annat att kommunen successivt ska byta ut de bensin- och dieseldrivna bilarna mot mer miljövänligare alternativ. Men kommunen har gjort tvärt om och minskat de miljövänliga bilarna de senaste åren.

Gröna Bilister tycker också att kommunen borde ställt högre miljökrav på de som utför färdtjänst åt kommunen. Dessutom anser de att kommunen inte gör något för att stimulera medborgarna till att köra mer miljövänliga bilar. Ett sätt skulle kunna vara att ge gratis parkering åt miljöbilar.

Föreningen Gröna Bilister är en sammanslutning av miljömedvetna bilister som bland annat jobbar för en mer miljöanpassad utveckling av vägtrafiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".