LO på Gotland kräver: Utveckla P 18

Nu gör fackförbundet LO ett inlägg i debatten om P 18:s framtid.

Gotland har redan tagit sin del av besparingar och strukturomvandlingar, skriver Gotlands LO-distrikt i ett uttalande. LO på Gotland kräver därför en utveckling av P 18 i stället för en nedläggning, och att regeringen tar sitt ansvar för den gotländska arbetsmarknaden.

LO-distriktet på Gotland kräver alltså en utveckling istället för en avveckling av P18 i Visby. Synpunkterna har skickats till bland andra försvarsministern Leni Björklund och försvarsberedningens ordförande Håkan Juholt.

LO-distriktet säger i sitt uttalande att Gotland redan har tagit sin del av besparingar och strukturomvandlingar, efter Flextronics nedläggning. I och med den nedläggningen har många äldre blivit arbetslösa, och de över 50 har ingen möjlighet till studiefinansiering. Läggs P18 ned kommer ytterligare många äldre att bli arbetslösa på ön, skriver LO-distriktet till försvarsministern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".