59 dagmammor skall varslas

Kommunen tänker varsla 59 dagmammor. Det är införandet av tre timmars gratis allmän förskola som gör att kommunen räknar med att föräldrar ska flytta sina barn från dagmamma till daghem. Samtidigt tänker man öppna ett 20-tal nya daghemsavdelningar.
Allmän förskola för fyra- och femåringar skall införas nästa år. Och i och med det har kommunen gjort en uppskattning att närmare 280 barn ska byta från dagmamma till daghem. Anledningen skulle vara att man som förälder då får tre avgiftsfria timmar för sitt barn om det går på daghem, men inte hos dagmamma. Strömmen av barn från dagmammor till daghem, som barn- och utbildningsförvaltningen räknar med, kräver enligt förvaltningen att kommunen måste öppna 20 till 22 nya daghemsavdelningar. Och samtidigt som kommunen ska varsla närmare 60 dagmammor så ska man då istället anställa 70 förskollärare och barnskötare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista