1 av 5
Flera bilar har fastnat i Visbygränd Foto Ann-Sofie Selling
2 av 5
Glasrester efter fastklämda bilar. Foto Lasse Ahnell SR/Gotland
3 av 5
En liten skylt vid Vårdklockegatans mynning mot Wallérs plats i Visby. Foto Lasse Ahnell SR/Gotland
4 av 5
5 av 5
Birna Bloom Kauppi visar bilspår Foto Lasse Ahnell SR/Gotland

Flera bilar fast i Visbygränd

Två bilar fast vid Wallérs plats
2:46 min

På måndagmorgen fastnade den andra bilen på två dagar i Vårdklockgatans mynning mot Wallérs plats. En liten skylt är enda varningen att gatan smalnar av kraftigt i nedförsbacke. (se bildspel)

Det var i helgen som en bilförare körde hela Vårdklockegatan i Visby ner mot Wallérs plats, en gränd som blir allt smalare mellan Creperiet och Metodistkyrkan. Bilen fastnade på lördagskvällen och togs enligt uppgift bort på söndagen av bilägaren. Det här har uppmärksammats på olika webbsidor och i rikspress men idag fastnade åter en bil på samma plats och personalen på Creperiet blev återigen vittne till händelsen.

Birna Bloom Kauppi och Ann-Sofie Selling arbetar på Creperiet, vars vägg bilarna landar emot. De har dokumenterat med foto och kan berätta om bilarna som kört hela Vårdklockegatan mot Wallérs plats trots förbudsskylt.

Kanske dags att ge gränden ett eget namn - Stoppgränd eller Bilgränd? Kilgränd är tyvärr redan upptaget.

Regionens trafikingenjör Lennart Klintbom kommenterar det inträffade på följande sätt:
Gatan är skyltad med "förbud mot fordonstrafik" vilket betyder att man inte ens får cykla där. Eftersom det finns krav på rehållning/snöröjning blir det inga "lamm" i gatan, dvs fordonsblockerande betonglamm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".