1 av 2
Länsrådet Peter Molin, Annica Grönhagen, projektledare för Kultudralen och Owe Ronström, musiker och etnologiprofessor. Foto: Jennie Persson/SR Gotland.
2 av 2
Babben Larsson. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.

Debatt om lön till kulturarbetare på nationaldagen

9:51 min

Ska gotländska musiker ställa upp och uppträda gratis i Kultudralen och Almedalen på nationaldagen den 6 juni? Frågan har väckt debatt i musikerkretsar, sedan det stod klart att det finns mycket lite pengar att betala de medverkande.

Den 6 juni har kungaparet tackat ja till att besöka Gotland. Enligt det preliminära programmet ska kungen och drottningen inviga Gotlands museums nya medeltidsutställning, Kultudralen och fira nationaldagen i Almedalen. Men budgeten för de musiker och artister som just nu håller på att engageras för den här dagen är blygsam och flera har fått erbjudandet om att spela gratis.

I Eter debatterade Peter Molin, Annica Grönhagen och Owe Ronström samt artisten Babben Larsson som har engagerats för att ragga artister till den här dagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista