Foto: Erik Mårtensson/Scanpix.

Lyxkrogar inför ekologiska ägg från Gotland

Lyxkrogarna Stallmästaregården och Operakällaren i Stockholm skall nu införa gotländska ekologiska ägg i matlagningen. De bruna ekologiska äggen skall dessutom finnas på Furillen där hotellgästerna själva skall kunna plocka sina frukostägg. 

Magnus Bolin driver Gotlandsägg AB som producerar en miljon ägg per vecka på Gotland. Nobiskoncernen som driver Operakällaren, Stallmästaregården, Hotel Skeppsholmen med flera har inlett ett samarbete med Furillen AB. Johan Hellström deltar som kreativ konsult med utveckling av Nobiskoncernen. Där ingår att lansera Gotländska ägg som unika.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".