Landshövdingen bjuder 350 på sommarträff

Länsstyrelsen Gotland och Region Gotland arrangerar även i år en sommarträff för gotlänningar och "vinterfastlänningar". Den 12 juli är det dags igen och årets tema är "Inspiration och kreativitet - krafter i Gotlands utveckling"

Träffen inleds i Kultudralen, S:t Nicolai ruin, med ett antal föreläsningar. Därefter blir det sedvanlig buffé i Residensets trädgård.

- Buffén tillreds av gotländska råvaror i så hög utsträckning som möjligt. Som alltid så handlar det om att visa upp något av det bästa Gotland har att erbjuda, säger Cecilia Schelin Seidegård som tillsammans med regionrådet Hanna Westerén nu ser över inbjudningslistor och program.

Eftersom regionstyrelsens ordförande, Åke Svensson, är bortrest detta datum, så är det i år Hanna Westerén som tar hand om värdskapet.

- En hel del nya namn kommer det att finnas på inbjudningslistan i år, men så blir det eftersom vi är måna om att ha cirkulation på gästlistan, säger Hanna Westerén.

Gästantalet beräknas i år bli 350 gäster

- Vi tror på möten. Vi vill att träffen ska skapa förutsättningar för öppna, kreativa och konstruktiva samtal och nya relationer mellan människor och grupper som på olika sätt vill engagera sig och förhoppningsvis ta ansvar för Gotlands utveckling, säger Cecilia Schelin Seidegård.