Anders Skantz. Arkivfoto: SR Gotland
Moderaterna

Anders Skantz föreslås bli ordförande

Anders Skantz, Visby, föreslås bli ny länsförbundsordförande för moderaterna på Gotland. Han flyttade till Gotland för fem år sedan och har ett förflutet inom flygbolaget SAS. Anders Skantz är född 1945 och är nu pensionär.

Skantz har haft en rad förtroenduppdrag inom Region Gotland, bland annat som fullmäktigeledamot och som andre vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, men avsade sig alla förtroendeuppdrag förra året.

Anders Skantz arbetade också som valgeneral för moderaterna på Gotland inför valet 2010.

Han föreslås nu efterträda Gustaf Hoffstedt som avsagt sig uppdraget. Hoffstedt blev länsförbundsordförande 2008, men vill nu koncentrera sig på arbetet som riksdagsledamot.

Anders Skantz har tackat ja till uppdraget, men väljs formellt vid moderaternas årsstämma nästa helg, där partisekreterare Sofia Arkelsten är gästtalare.

Moderaterna på Gotland ökade antalet medlemmar rejält förra året. Antalet medlemmar ökade från 265 till 366, en ökning med drygt 100 personer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista