Snöproblem under förmiddagen

Nybergs, som har hand om plogningen på vägarna på landet, rapporterar att det varit besvärligt på de gotländska vägarna under morgonen och förmiddagen, men att alla vägar nu är plogade två gånger. 

Samtliga plogbilar på ön är i tjänst och de kommer att köra ytterligare en sväng eftermiddagen.

Bärgningsföretagen rapporterar att de fått ta hand om ett 10-tal avåkningar idag på förmiddagen men att det nu lugnat ner sig.

SOS-Alarm i Visby berättar att varken ambulans eller räddningstjänst larmats för något räddningsuppdrag under förmiddagen men att en person uppges ha blivit påkörd av en buss i närheten av Korpen i Visby och har förts till lasarettet av polisen.

Från akuten meddelas att de under morgonen och förmiddagen fått in två personer som skadats i samband med halkolyckor.

Även flygbolaget Skyways har drabbats av förseningar under morgonen. Det är turerna från Visby har varit försenade både till Bromma och Arlanda.

Snöfallet har nu upphört längs öns västra kust och drar långsamt österut. På de västra delarna och främst i och omkring Visby uppskattas snömängden till omkring 30 centimeter. På östra Gotland rapporteras om ett något mindre snötäcke.

Kommunen som har hand om snöröjningen i Visby och tätorterna berättar att de stora vägarna är plogade och att de nu håller på med villakvarteren. Sandning har också påbörjats i Visby innerstad där det uppges vara mycket halt.