Moderaterna har valt ny ordförande

Moderaterna på Gotland har valt Anders Skatnz till ny ordförande efter Gustaf Hoffstedt som ville lämna uppdraget. Även om Skantz inte har några politiska uppdrag på ön just nu så har han tidigare suttit i fullmäktige, regionstyrelse och hälso- och sjukvårdsnämnd.

Förutom Anders Skantz som ordförande så valdes två nya ledamöter in i den lokala partistyrelsen, Elin Ax och Magnus Jönsson.

Vad ska den nye ordföranden för Gotlandsmoderaterna göra?
– Nu gäller det att samla trupperna inför valet 2014. Mitt uppdrag är att få ut vår lokala politik till väljarna, säger Anders Skantz.

Målet är att fortfarande ha en moderat i riksdagen efter nästa val, att alliansen ska styra Gotland och att Moderaterna är största alliansparti.

Och för att ta sig dit ska de arbeta med sina lokala politiska handlingsprogram på olika områden som äldreomsorg, besöksnäring och företagande, it och skola med flera specialområden.

Vad säger Gotlandsmoderaternas nye ordföranden om sin ålder?
– 67 år ung! Svenskarna är ju väldigt åldersfixerade, jag har ju stor erfarenhet som ledare sen tidigare, säger Anders Skantz.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".