Bullerdämpande jordvall i Västergarn. Foto: Eva Sjöstrand/SR Gotland

Länsstyrelsens tillrättavisning välkomnas

Bo Rehnberg "Bra att länstyrelsen agerar"
2:08 min

Byggnadsnämnden gjorde fel när nämnden sa ja till den bullerdämpande jordvallen i Västergarn. Det har länsstyrelsen kommit fram till.

Förra vintern beslutade byggnadsnämnden, eller rättare sagt en tjänsteman på förvaltningen, att säga ja till den omstridda jordvallen som ligger i Västergarn, intill vägen strax norr om själva samhället. Ett 50-tal personer överklagade och tyckte det vart fult och störande och att den skymmer sikten - men bara fyra av dom som klagade kan anses vara sakägare, har länsstyrelsen kommit fram till.

En av dom fyra är alltså Bo Rehnberg som egentligen var mest missnöjd med att han aldrig fick en chans att tycka till - och samtidigt betonar han att han gärna ser förändringar och att det borde byggas mer.

Och beslutet gläder honom men det är framför allt att han aldrig fick någon möjlighet att yttra sig som irriterat honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".