Svårt väglag och elavbrott över hela ön

Det är mycket halt och besvärligt väglag på Gotland just nu. Det har också blivit en hel del elavbrott till följd av att ledningar och stolpar blåst ner och ligger i marken. Båtar och flyg har ställts in och många kommer inte att få någon post denna tisdag.

Nybergs som plogar de gotländska vägarna på landsbygden berättar att vinden ökat och att det nu kommer mer snö över vägarna sidledes än uppifrån. Alla plogbilar är ute och alla vägas ka vara öpna. Men vägarna kan driva igen och det har också fallit en del träd och grenar över vägarna, varför trafikanterna varnas. Polisen har däremot inte fått några rapporter om några trafikolyckor.

GEAB har haft fullt upp med många strömavbrott - ett tusental kunder har varit utan ström periodvis. För närvarande är det strömlöst i Tingstäde samt i Kappelshamn mot Hall.

SOS Alarm meddelar att ett ladugårdstak är på väg att ge sig vid Kyrkeby i Hablingbo. Ett annat plåttak har lossnat vid Bomunds Hammaren i När. Vi har också fått rapport om begränsad framkomlighet på vägen vid Kyrkljuves i Gammelgarn 400 meter väster om Gammelgarns kyrka.

På grund av blåsten ställde Destination Gotland in morgonens turer till och från Gotland. Men planerna är att färjorna ikväll ska gå enligt turlistan. Det innebär att färjan till Nynäshamn beräknas gå 1645 och färjan till Oskarshamn beräknas gå enligt turlistan 1705.

Två flyg till fastlandet har ställts in under morgonen. För närvarande är det cirka 30 minuters förseningar till Bromma.

Gotlandspress meddelar att det är problem med tidningsutdelningen. Det har inte kommit några fastlandstidningar till Gotland. En del prenumeranter som bor vid småvägar som inte hunnit plogas kommer inte att få tidningen alls idag, utan får vänta till i morgon onsdag.

All postutdelning på norra Gotland, Visby och mellersta Gotland ställts in. Utbärningslinjer från Hemse går dock ut.

På grund av den hårda blåsten och det kraftiga snöfallet har många skolskjutsar ställts in. Nu meddelar Romaskolan att alla elever kommer att köras hem med början klockan 12. Eleverna i Garda skola kommer att köras hem klockan 13.

Vädret orsakar också att många håller stängt och att evenemang ställs in.

Närs sparbank idag håller stängt, men räknar med öppethållande imorgon igen.

Informations- och rekryteringskvällen på Maringården i Fårösund är inställt.

Etelhems kyrkliga syförening har ställt in tisdagskvällens auktion.

Vattengympa i Slite klockan 15 och 16 på tisdagseftermiddagen är inställt.

Kvällens informationsmöte i Säveskolan är inställt och framflyttat till den 29 november istället.

Hushållningssällskapets Ukraina-resträff vid Svenskbygården i Roma är inställd.

Röda Korsets möte i mellersta samverkansrådet ikväll i Visby är flyttat till tisdagen 30 november.

Närheten i När är inställt.

Öppen dagkyrka i Missionskyrkan i Hemse inställd

Tisdagsträffen i Visborgskyrkan kl 13 inställd.

Det stora slutmötet som skulle ha hållits efter Gotland Grand National är inställt.

All ridverksamhet i stallet i Dalhem är inställda.

Studiecirkeln i Hellvi skola inställd

Motionsdansen i Sanda bygdegård inställd.

Terra Nova Kyrkan ställer in alla scoutgrupper och föräldrargruppen under tisdagen.