1 av 3
Rebecca Neumann o Jacob Mühlrad med Norrbottens NEO på scenen. Foto Lasse Ahnell SR/Gotland
2 av 3
3 av 3

Nyskrivna ljudvågor hela veckan

Ljudvågor repeteras i Visby
6:58 min

Imorgon tisdag och fem dagar framåt framförs i Visby Festivalen "Ljudvågor". Då kan gotlänningar och intresserade lyssna till 44 nyskrivna stycken av ett 25-tal tonsättare på Tonsättarskolan i Visby.

Rebecca Neumann är en av ungeför tio tonsättare som nu gått sitt andra år på Tonsättarskolan i Visby. Hennes och kollegornas slutverk repeterades på måndagsförmiddagen på Roxy i Visby med Norrbotten NEO på scenen. Hon var mycket nöjd med musikernas tolkning av det hon skrivit.

En stor uppsättning instrument och andra föremål som ingår i framförandena fanns på scenen. Bland annat fylldeles ett större kar med vatten, där en timberbel skulle nedsänkas i slutet av stycket "Amidah", skrivet av Jacob Mühlrad.

Tonsättaren och läraren Henrik Strindberg går och myser när styckena repeteras. han är mer än nöjd med hur eleverna utvecklats individuellt och för den höga klass som musiken nu håller. Han tror också att marknaden för den nya musiken håller på att bli större och därmed kunna ge fler jobb åt de nya kompositörerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".