1 av 2
Foto: Polisen.
2 av 2
Foto: Polisen.

52 åtalas i narkotikahärva

1:45 min

Den 9 maj väcktes åtal i den stora narkotikahärvan på Gotland. Nio personer är misstänkta för grovt narkotikabrott och över 40 personer är misstänkta för narkotikabrott. Förutom narkotikabrott, väcks åtal för överlåtelse av narkotika, narkotikasmuggling och vapenbrott.

Det var i januari som polisen i en samlad aktion och efter en tids spaning slog till mot de nu huvudmisstänkta i narkotikamålet.

Den narkotika som hanterats är framförallt cannabis. Enligt polisen har försäljningen pågått under en lång tid och bland annat har narkotikan sålts till ungdomar på Gotland.

Det handlar bland annat om 2,5 kilo cannabis som polisen hittade ovanpå ett täckt släp i ett garage på Gråbo i Visby. Ytterligare beslag kommer från tullen i Stockholm och det är växtdelar av cannabis som var adresserade till två av de huvudmisstänkta i Visby.

Hela förundersökningen som i dag lämnades in till tingsrätten är på över 1 700 sidor. Huvudförhandling i målet kommer att hållas vid Gotlands tingsrätt med början den 22 maj. Förhandlingarna där beräknas ta tolv dagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista