Skywayskonkursen

Extraturer sätts in på flyget

Flygbolaget Skyways konkurs och inställda flygningar har orsakat problem för många resenärer till och från Gotland. Gotlandsflyg har satt in extraturer för att ersätta de flygturer som uteblir till följd av Skyways inställda turer. Även SAS startar trafik mellan Visby och Arlanda på fredag, en månad tidigare än beräknat.

Gotlandsflyg har satt in en första extratur från Visby till Bromma klockan 12 och en tur från Bromma till Visby med avgång klockan 13. Det kan också bli fler extraturer under tisdagen.

Dessutom kommer en tur att gå till Bromma 20.50 och ytterligare en tur går från Bromma till Visby 21.45 på tisdag kväll.

Men problemen innebär också att det kan bli förseningar på andra flygturer från Visby flygplats under dagen.

Även SAS undersöker möjligheten att sätta in extra plan för att flyga mellan Visby och Arlanda. Besked om det väntas senare under dagen..

Destination Gotland har ännu så länge inte märkt av någon ökning av färjeresenärer till följd av problemen för flygtrafiken. Det finns lediga platser, för dem som vill använda färjorna enligt rederiet.

Flygbolaget SAS sätter in extra avgångar på grund av Skywayskonkursen.

Totalt handlar det om mer än tusen extra platser varje vecka på flera linjer, framför allt inrikes.

Linjen Stockholm-Visby öppnas redan på fredag med dagliga flygningar, vilket är ungefär en månad tidigare än planerat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista