Mamma Millan Oskarsson tillsammans med barnen Femi, Filimon och Fabian i samband med dop med domprost Mats Hermansson. Foto: Cristina Jardim Ribeiro/Sveriges Radio Gotland.
Visby domkyrka

Estelle var inte den enda

1:57 min

Total 29 personer blev döpta i Visby domkyrka när det arrangerades så kallat drop-in-dop i samband med dopet av prinsessan Estelle i Stockholm.

Fem präster, två musiker och många andra jobbade ideellt och trots viss väntetid och köbildning, rapporteras allt ha gått bra.

Den yngsta att bli döpt var sju veckor och den äldsta 68 år. Däremellan många i olika åldrar och i något fall både mor och barn i samma familj.

- Nu ska vi utvärdera, lyssna in alla reaktioner, utveckla vidare och bestämma datum för nästa tillfälle till drop-in-dop, säger Åsa Höjer, kommunikatör i församlingen. Vi riktar in oss på tidig höst - redan idag var det flera som hörde sig för om ett nästa datum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista