Flygplan tillhörande SAS på Arlanda flygplats. Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

SAS vill flyga året-runt

SAS avfärdar rykten om konkurs
1:39 min

Flygbolaget SAS börjar trafikera sträckan Visby-Arlanda redan nu på fredag. Planerna är dessutom att trafikera linjen året runt, men än är inget klart ännu, säger presstalesmannen Anders Lindström. Även Gotlandsflyg tittar nu på möjligheterna att börja flyga till Arlanda, enligt platschefen Ola Mattsson.

Gotlandsflyg har för närvarande satt in extraturer mellan Visby och Bromma, men hittills har det inte varit någon lysande affär enligt Ola Mattsson.

Enligt Ola Mattsson är just linjen Visby-Arlanda en av dem som varit olönsam för Skyways och som bidragit till konkursen.

Att SAS ändå planerar för åretrunttrafik på just den linjen beror på att SAS:s förutsättningar 'r betydligt bäöttre än Skyways, enligt Anders Lindström, i och med att SAS har ju ett betydligt större nätverk ut mot Europa än vad Skyways hade.

Flygbolaget SAS vill ha flygtrafik på Gotland året runt. Efter Skyways konkurs i går flyttar SAS fram flygstarten och börjar med daglig trafik mellan Arlanda och Visby från och med fredag den 25 maj. Linjen kommer därefter att ökas successivt och intentionen är att gå till året-runt-trafik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".