Trängsel i kön till fåröfärjan

Förtursfilen till Fåröfärjan som börjar gälla den första juni, skapar redan irritation. Bofasta fåröbor irriterar sig över turister som tränger sig före i kön till färjan och inte respekterar den förtursfil som finns för behöriga fordon och att färjepersonalen inte gör något åt det.

Att någon tränger sig i kön till färjan gör fåröbon Osborne Nyström irriterad. Men ännu mer irriterad blir han, när personalen inte får göra någonting åt saken.

Ställer en solsugen turist sin bil på förtursfilen kan personalen på färjan bara vinka bilen välkommen ombord.

Trafikverkets regelbok säger, att "besättningen skall lasta fordonen i förtursfilen först, och därefter övriga trafikanter. Besättningen har ingen rätt att kontrollera eller avvisa något fordon i förtursfilen".

Och det är regelboken som gäller, säger Erik Olsson, distrikschef på Fårösundsleden. Han anser, att personalen inte ska behöva göra ställningstagandet om vem som har rätt till förtur till färjan, och vem saknar den.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista