Göran Wahlqvist Röda Korset. Foto: Ulrika Uusitalo-Fernholm/SR Gotland

Fritidsgården i Lärbro nedläggningshotad igen

1:37 min

Nu finns åter ett nedläggningsmot över fritidsgården i Lärbro igen. Sedan januari i 2010 drivs den i Röda Korsets regi, men med bidrag från kommunen. Avtalet går ut vid årskiftet och kultur- och fritidsförvaltningen föreslår nu att politikerna ska säga upp avtalet med Röda Korset.

Orsaken är att gården inte med det låga bidrag man får från regionen klarar kraven för den höga kvalité som regionen vill ha.

Forskning visar också att om verksamheter inte har tillräckligt med resurser kan också motverka sitt syfte med att vara en bra träffpunkt för ungdomar, skriver förvaltningen som en förklaring till varför man vill säga upp avtalet.

Men förvaltningen påpekar samtidigt att det här inte ska vara nåt slutligt beslut, utan allt hänger på om det finns några pengar när budgeten ska diskuteras för nästa är.

Göran Wahlqvist vid Röda Korset som driver frigidsgården säger att han inte är förvånad, men tycker att det borde gå att hitta en annan lösning för fritidsverksamheten i Lärbro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista