Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Barlingbo

Charktillverkning i Stafvamejeriet

Publicerat måndag 28 maj 2012 kl 12.44
Dan Wikström: "Det handlar om att utveckla nya maträtter"
(1:26 min)
Mejerilokalen på Stafva gård. Arkivbild: Henrik Wallenius/SR Gotland

I de tomma lokalerna vid mejeriet vid Stafva gård i Barlingbo kommer det snart att tillverkas charkuterivaror som till exempel korv och lufttorkad skinka.

Det är två gotländska bröder som båda är kockar, som drar igång verksamhet där nu till sommaren.

Inriktningen är bland annat gotländsk salami och lufttorkad skinka av hög kvalitet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".