1 av 3
2 av 3
Gotlandsbolagets aktieägare på bolagsstämma i Wisby Strand. Foto: Karin Brindt/SR Gotland
3 av 3
Mörka kostymer på Gotlandsbolagets bolagsstämma. Foto: Karin Brindt/SR Gotland
Rederi AB Gotlands bolagsstämma

Eric D valdes in i Gotlandsbolagets styrelse

5:49 min

Gotlandsbolagets hedersordförande Eric D Nilsson, som fyller 85 i år, valdes åter in som ordinarie ledamot i styrelsen vid bolagsstämman i Visby.

Eric D Nilsson säger själv att det varit ett önskemål från de ledande i bolaget att han ska delta i kommande förhandlingar med staten, och då bör man också ingå i styrelsen, för att få en legitimitet.

De senaste åren har Eric D Nilsson enbart varit rådgivare och haft konsultuppdrag åt bolaget.

Vid bolagsstämman fick styrelsen även svara på frågor från aktieägaren Erik Åkenes som undrade varför Gotlandsbolaget sänkt avskrivningstiden på tankfartyg till 15 år, medan de flesta andra rederier har en avskrivningstid på 20-25 år.

Svaret han fick var att oljebolagen ställer allt högre krav på de fartyg de använder och att gamla tankfartyg får ett allt lägre värde.

Erik Åkenes sa också att det verkar som att bolagsledningen framställt bolagets ekonomi som sämre än vad den egentligen är, något som kan ledat till sänkta aktiekurser.

-Och som aktieägare är jag förstås intresserad av att kursen är fortsatt hög, sa Erik Åkenäs som själv inte köpt sina aktier, utan ärvt dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista