Nordkalk bemöter anklagelser om miljöbrott

Nordkalk bemöter nu anklagelserna om miljöbrott och försök till bedrägeri. Nordkalk anklagas bland annat för att via e-post ha diskuterat hur resultat av bullermätningar vid Storugns ska mörkas. Enligt Nordkalk har e-postkonversationen hamnat i orätta händer, vilket företaget ser allvarligt på.

Enligt ett skriftligt uttalande från Nordkalk har företaget fått ett föreläggande från länsstyrelsen om att lämna över resultat från alla bullermätningar och även förklara den interna e-post konversation där en av företagets medarbetare och en extern konsult resonerar kring vilka bullermätningar som ska redovisas för länsstyrelsen

Uttalandet är underskrivet Eva Feldt, personal- och kommunikationschef samt Mikael Lindberg, platschef för Storugns, och de konstaterar att e-posten har kommit i orätta händer och att det är oklart hur det gått till. Men de ser allvarligt på det inträffade och utreder eventuellt brott för intrånget.

Enligt Nordkalk är anklagelserna i länsstyrelsens föreläggande ogrundade och de har vid upprepade tillfällen anklagats på liknande sätt tidigare.

Efter kontroller har de visat sig grundlösa, enligt Nordkalk. Företaget ska svara på länsstyrelsens föreläggande och ge dem de efterfrågade uppgifter när de utrett frågan internt.

När det gäller polisanmälan skriver de: citat "Nordkalk har till dags dato inte mottagit någon polisanmälan som det refereras till i inslaget. Några kommentarer till dess påstådda innehåll kan därför inte lämnas" slut citat.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista