Regionstyrelsen

Oenighet om priset för Snäcktomt

Marken där höghuset på Snäck håller på att färdigställas kommer att säljas för 5,7 miljoner kronor  har regionstyrelsen beslutat efter votering som slutade 11-4. Moderaterna och Folkpartiet tyckte att man skulle följa en annan värdering som gjorts och då skulle priset hamna på cirka nio miljoner i stället.

Hittills har kommunen fått ett hundra kronor om året för marken, enligt ett avtal som ingick för drygt 30 år sedan.

Orsaken till att Gotlands kommun då begärde så låg hyra var att man hoppades att tomträttsinnehavaren skulle bygga hotell och konferensanläggning där och politikerna ville underlätta för företaget.

Nu byggs det ju i stället bostadsrätter av Hökerums bygg.

Anledningen till att Region Gotland nu inte begär ett högre pris är att köparen motsätter sig det och regionens jurister avråder politikerna från att begära mer pengar.

- Våra jurister säger att vi riskerar att hamna i en juridisk tvist om marken och det är inte säkert att vi verkligen kan få ut mer, säger regionstyrelsens ordförande Åke Svensson (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista