1 av 2
Perolof Kallingsoch Magnus Wiman Foto Lasse Ahnell SR/Gotland
2 av 2
Gotland Chamber Music Festival

Färre konserter räddar 27:e Kammarmusikveckan

6:17 min

Från att ha haft som mest 25 kammarkonserter begränsas även i år antalet konserter i Chamber Music till några få. Södra Gotland blir helt utan. allt för att bidra till bättre kontroll på kostnader, säger Magnus Wiman.

Det blir en kammarmusikfestival även i år 2012. För 27:e året så lockar Staffan Scheja och Roland Pöntinen andra världsartister till Visby i vecka 31.

Verksamhetsledaren för i år heter Perolof Kallings, tidigare konsertchef för Jönköpings konserthus. Han berättar att årets dragplåster till Gotland Chamber Music Festival är klarinettisten Martin Fröst som är en av världens just nu mest eftertraktade. Dessutom medverkar cellisten Svante Henryson, hans fru Katarina Henryson som normalt ingår i The Real Group, Duo KeMi, ZilliacusPerssonEaitinen stråktrio och Mikael Samuelson.

Magnus Wimans företag Strand Hotell har i flera år garanterat ekonomin för festivalen och Magnus håller i trådarna tillsammans med verksamhetsledaren Perolof Kallings för att alla fakturor numera skall bli betalda..

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista