1 av 3
Säveskolans F-hus. Foto: Katarina Hedström/SR Gotland
2 av 3
Ellen Kloth får gå klvar i F-huset. Foto Lasse Ahnell SR/Gotland
3 av 3
Regionrådet Åke Svensson (S) Foto Lasse Ahnell SR/Gotland
Regionstyrelsens au

Ellen får gå kvar i F-huset

8:16 min

F-huset på Säveområdet i Visby kommer att få stå kvar, och användas. Men eleverna kommer huvudsakligen att få gå i så kallade paviljonger på området, men först nästa år.

Några paviljonger kommer inte att finnas på plats till höstterminens start och F-huset kommer att användas delvis även framöver, det är konsekvensen efter regionstyrelsens arbetsutskotts möte idag 5 juni. Arbetsutskottet var enigt, vilket tyder på att samma beslut fattas i Regionstyrelsen den 19 juni.

Ett takpris på 175 miljoner kronor för att lösa hela problematiken med F-huset och skolornas nya lokaler på lång sikt, det är prislappen enligt Åke Svensson, regionråd för socialdemokraterna på Gotland. Detaljerna får tekniker och Gymnasie och vuxenutbildningsförvaltningen lösa, säger han.

Flera elever som Radio Gotland pratat med verkar både arga och uppgivna på samma gång. Ellen Kloth säger sig inte ha några problem i F-huset som hon märker och kommer att gå där hon blir placerad, men andra elever berättar om allergi och huvudvärk, vilket man inte vill gå tillbaka till i höst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista