Våldtäktsdömd accepterar fängelsedom

En dömd våldtäktsman har tagit tillbaka sitt överklagande och accepterar straffet på tre års fängelse. Mannen som är i 25-års åldern dömdes av Gotlands tingsrätt i mars för att han vid två tillfällen våldtagit en närstående kvinna.

Vid ett av tillfällena tog sig mannen in i kvinnans bostad med en egen kopia av nyckeln som han gjort utan att hon visste om det. Han hotade då att döda hennes katt om hon inte gick med på sex. Mannen fotograferade våldtäkten och hotade att sprida bilderna på internet om hon anmälde honom.

Mannen överklagade till Svea hovrätt som skulle haft ny rättegång mot mannen iveckan som gick, men han drog tillbaka sitt överklagande. Däremot vill mannen fortfarande slippa betala tillbaka 30 000 kronor till staten för sin advokat, och nu ska hovrätten ta ställning till hur mycket den våldtäktsdömde mannen ska betala.

Men domen om fängelse i tre år för våldtäkt står alltså fast.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista