1 av 4
Coops parkering gott om lediga platser Foto Lasse Ahnell SR/Gotland
2 av 4
Strul med p-automater på öster Foto Lasse Ahnell SR/Gotland
3 av 4
Innerstan med tomma p-platser Foto Lasse Ahnell SR/Gotland
4 av 4
Full gratisparkering på Korpen Foto Lasse Ahnell SR/Gotland

Krångel med nya parkeringsavgifterna i Visby

7:09 min

Det var kö till parkeringsautomaterna på Östercentrum i Visby när parkeringsavgifterna började gälla på måndagsförmiddagen. Instruktionen på automaterna stämde inte och många missade att köpa biljetter.

Det var ganska tomt på markerade parkeringsplatser innanför och utanför Visby ringmur när parkeringsavgifterna började gälla måndag den 11 juni.

Uppskattningsvis en tredjedel av de bilar som ändå stod parkerade saknade parkeringsbiljetter, vilket också flera bilister bekräftade,

De visste inte, eller hade glömt, att parkeringsavgifter nu krävs från första minuten, för att parkera i Visby.

På stora parkeringen norr om Coop var det på förmiddagen kö till parkeringsautomaterna. Och orsaken var inte avgiften på 10 kronor i timmen, utan att automaterna  inte ville ta emot mynten, åtminstone inte om man följde anvisningarna, konstaterade både Lars Söderberg från fastlandet och Lena Toresdotter från Visby.

Avgifterna tror Mikael Lundgren, är för att ge inkomster till den fattiga regionen, inte för att i första hand reglera trafiken. Från och med nu kostar det pengar att parker på parkeringsplatserna i Visby, något som är tänkt att fortsätta året runt.

Mellan fem och tjugo kronor timmen är avgiften och det kostar från första minuten man parkerar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista