1 av 3
Cykelled till Lummelunda Foto Lasse Ahnell SR/Gotland
2 av 3
Cykelleden norr om Visby har blivit ytterligare försenad. Här möter en cyklist en bil med hästtransport på vägen vid Själsö. Foto: Karin Brindt/SR Gotland
3 av 3
D ehär cyklande damerna från Varberg märkte inte att cykelleden vid Själsö inte var klar, för de cyklade närmare stranden vid Själsö och Brissund. Foto: Karin Brindt/SR Gotland
Lummelunda

Cykelleden försenas ytterligare

Trafikverket: "Vi använde fel metod"
2:03 min

Den problemkantade cykelleden från Lummelunda till Visby har åter drabbats av förseningar vilket också innebär fördyringar. Nu ska leden vara klar i november och kostnaden lär överstiga 60 miljoner.

Från början hade man en budget på 20 miljoner för elva kilometer cykelväg - en cykelväg som skulle varit klar till midsommar i fjol. Det blev den inte. Nu i vintras meddelade Trafikverket att den blir klar på sensommaren i år - och nu är det senaste budet sista november i år. Den kostnad man hade då låg på 60 miljoner drygt, vad slutbnotan blir vet man ännu inte.

Ylva Allers påpekar att i rättvisans namn så har man gjort en hel del annat också när man ändå är på plats och gräver, t ex säkrare busshållsplatser som gjort att summan hela tiden plussats på - men till större delen handlar det ändå om att man använde fel metoder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".