Varje torsdag kl 15 lägger Gotlandshem ut nya lediga lägenheter på sin webb, ungdomslägenheter kan sökas av unga mellan 18 och 22. Från bolagets hemsida.

Många vill ha ungdomslägenhet i Gotlandshem

1:06 min

Intresset för Gotlandshems ungdomslägenheter har varit stort. Hittills har närmare 60 lägenheter förmedlats. Och de som kan söka är ungdomar mellan 18 till 22 år.

Det var för ett och ett halvt år sedan som Gotlandshem bestämde sig för att öronmärka vissa lägenheter för ungdomar, framförallt små ettor.

Till en början sattes en gräns på 25 år, men den sänktes i våras till 22 år för att fler yngre skulle få möjlighet att få tag i en bostad. Och samtidigt utökades det sammanlagda antalet lägenheter till 75 stycken.

Och intresset har inte oväntat blivit stort, vilket också gjort att kötiden är ett par år även till en ungdomslägenhet.

Men i jämförelse med den genomsnittliga väntetiden på en lägenhet hos Gotlandshem som är fem år, så går det i alla fall snabbare. Och för den som fått en lägenhet får en vanligt hyreskontrakt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista