1 av 2
Polisdockan "Ernst" med nya kläder. Foto: Elisabth Nordberg.
2 av 2
Polisdockan "Ernst" - nu fastkedjan vid korsningen i Othem. Foto: Elisabeth Nordberg.

"Ernst" är tillbaka i Othem

Efter nyheten om att polisdockan "Ernst" blev stulen i helgen kom det in ett tips om att han hade synts till mellan Fleringe och Rute. Michael Greve kunde därför hämta hem sin polisskyltdocka och nu är den uppsatt på samma plats som förut.

Trafiken på väg 148 från Visby mot Fårösund var för kraftig, ansåg Michael Greve som har sitt hus bara tio meter från vägen. Bilisterna höll inte anmodade 60 kilometer i timmen utan körde för fort.

- Därför satte jag upp skyltdockan som vi döpt till Ernst. Klädde på honom en reflexväst så att han liknade en polis, vilket gav resultat. Det var en märkbar förändring, säger Michael Greve.

Men tilltaget uppskattades inte av alla. Någon stal Ernst och Michael Greve och hans familj började fundera på att minska hastigheten på andra sätt.

Då hittades Ernst igen. Någon hade sett en skyltdocka som liknade Ernst, nu iklädd kalsonger och fotbollströja i landslagets färger.

Så Michael Greve kunde hämta hem sin polisskyltdocka och nu är den uppsatt på samma plats som förut. Men nu iklädd ett handfängelseliknande anordning för att han inte ska försvinna en gång till.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista