Moderaten Anna Hrdlicka och socialdemorkaten Bo Björkman läser lyssnarnas kommentarer. Foto: Karin Brindt/SR Gotland.

Lyssnare kritiska mot bomässa i Visby

7:03 min

Radio Gotland har tidigare rapporterat om att det har diskuterats upplägget om en bomässa i Visby, där man skulle satsa på nya bostäder, bland annat på Holmen i Visby hamn. Många lyssnare har reagerat och undrat för vem bostäderna byggs.

Under vintern och våren har det anordnats en rad möten med företrädare för regionen och byggmästarföreningen där man diskuterat upplägget om en bomässa i Visby, där man skulle satsa på nya bostäder inte bara på Holmen i Visby hamn utan också vidare söderut, bort mot Kopparsvik.

 fick en rad kommentarer och frågor på vår hemsida - vem ska alla dessa bostäder byggas för undrade en del - någon undrade om man verkligen tänkt på de konflikter som kan bli med fartygstrafiken - det bullrar ju en hel del när färjorna lägger till.  

- Utvecklingen sker över tid och i steg. Nu är det så att vi har industrihamn i hamnen och det kommer vi ha en överskådlig tid. Trots att vi har investerat i hamnen i Klintehamn, för att få det till en ny industrihamn där, så har vi fortfarande hantering kvar här, säger Anna Hrdlicka.  

Anna Hrdlicka och Bo Björkman är ense om att det är ett bra förslag med en bomässa och fler bostäder i centrala Visby. Anna Hrdlicka vill att man ska locka fler företag från Europa och se till att få fram mer nya tekniska lösningar. Bo Björkman menar att det här får inte vara en fråga som lever vidare beroende av vilken politiska majoritet som styr.

En person som tyckt till på Radio Gotlands hemsida under signaturen "Fattig gute" oroar sig för att han ska utestängas från markområden där han brukar ströva och undrar varför man inte bygger ut mot Rävhagen och Follingbo och ända ut mot Roma.

- Det är väl kloka synpunkter att man kan bygga även på de områdena. Men jag tycker att Visby hamn är ett område som vi måste göra någonting åt. Andra städer skulle ta vara på möjligheten direkt. Det här kommer bli ett område där inte längre bilarna är ett dominerande inslag, säger Bo Björkman.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista