Östersjöcentrum ger nya jobb

Idag presenterade Exportrådets förre vd Ulf Dinkelspiel sin utredning om ett Östersjöcentrum på Gotland.

Tanken är att Östersjöcentret ska börja fungera från den 1 januari 2006 och då ge jobb åt 15-20 personer. Ännu har han inte hittat någon lokal för verksamheten, men räknar med att börja bygga upp Östersjöcentret i Visby redan i sommar.

Ulf Dinkelspiel presenterar också planerna på att flytta hit det internationella programkontoret som kan ge ytterligare 50 jobb på Gotland.

Internationella programkontoret, är en statlig myndighet under Utbildningsdepartementet, som stödjer skolor, universitet, företag, organisationer och enskilda att delta i internationellt samarbete. Det kan gälla allt från internationella samarbetsprojekt inom utbildning och kompetensutveckling till praktik och studier utomlands. Utbyten för ungdomar och lärare är en viktig del av deras verksamhet.

Centret skall fungera som ett serviceorgan för myndigheter, organisationer, företag och enskilda medborgare när det gäller affärsmöjligheter, myndighetskontakter och annat som har betydelse för ett utökat samarbete i

Östersjöcentret placeras på Gotland efter beslut av regeringen och är en del av de ersättningsjobb som regeringen lovat efter bland annat Flextronics nedläggning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista