Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Foto: Lasse Ahnell/SR Gotland.

Nypelius bedömning: "Lööf sitter kvar"

Nypelius: "Inte bra för henne eller partiet"
1:24 min

Centerns partiledare Annie Lööf, tillika Sveriges näringsminister, är i blåsväder. Det började med att Dagens Nyheter avslöjade Tillväxtverkets festnotor. Gotlandscenterns ordförande, Eva Nypelius, har fortsatt förtroende för Annie Lööf.

– Det är ju varken bra för henne eller för partiet, det som händer nu, säger Eva Nypelius (C).

Trots att Annie Lööf som näringsminister ingrep och lät generaldirektören för Tillväxtverket gå har hon själv hamnat i blickfånget för kritik och Aftonbladet uppger att förtroendet för henne sjunkit.

– Mediamässigt är det uppblåst av kvällstidningar, säger Nypelius.

Nypelius har fortsatt fullt förtroende för Lööf och tycker att hon är en "väldigt duktig och engagerad" partiledare, men det är tråkigt det som hänt, säger den gotländska centerbossen och tycker att det är bra att det nu sker granskningar av fakturor som visar hur det fungerar på departementen.

Om det generösa festandet för skattebetalarnas pengar säger Nypelius att hon tror att det är en "kultur som vuxit fram under lång tid och som inte har med Annie Lööf att göra".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".