1 av 2
Huvudaktörer under landsbygdsdagen. Tommy Wahlgren moderator, Gunnar Bendelin Nygarn, Kristina Olsson Virudden och Jan Larsson Heligholm.Foto:Clary Winberg/SR Gotland
2 av 2
Åhörare på landsbygdsdag i När. Foto:Clary Winberg/SR Gotland

Flera nya utvecklingsbolag i startgroparna

Kristina Olsson:"Ideella krafter att räkna med"
3:41 min

Över 200 personer samlades i När för att diskutera landsbygden och framtiden på Gotland. Kristina Olsson, ordförande för utvecklingsbolaget Virudden i När, gläds åt att flera nya bolag tar form på Gotland.

De senaste åren har de gotländska utvecklingsbolagen låtit tala om sig. Heligholm, bland annat för sitt arbete med Vamlingbo prästgård. Nygarn, för att ha förvandlat Östergarns nedlagda skolhus till ett företagscenter och för arbetet med nedlagda äldreboendet Östersol. På Fårö jobbar det nybildade utvecklingsbolaget med att göra den nedlagda skolan till ett Bergmancenter.

De befintliga utvecklingsbolagen ser ut att få flera efterföljare.

Kristina Olsson räknar upp Slite, Hemse, Ahr, Fårösund och Fårö.

Företrädare för regionen, gotländska utvecklingsbolag och andra intresserade träffades i När. De gotländska fullmäktigepartierna fanns också företrädda, även om inte alla tog till orda och gav sitt partis syn på den gotländska landsbygdens framtid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".