Flygbussen utanför Visby flygplats. Foto: Lasse Ahnell/SR Gotland.

Flygbussar i Visby - satsning som höll

Flygbussarna:"Hittills är vi nöjda"
1:34 min

Sommarens satsning på flygbussar i Visby har slagit väl ut och kommer förmodligen att fortsätta nästa sommar igen. Det säger Eva Tiveus, marknadschef på Flygbussarna.

Många tycker att det borde vara en självklarhet att det ska gå buss från flygplatser och in till närmaste stad. Men så har det inte varit i Visby. Flygbussar har rullat då och då med jämna eller ojämna mellanrum.

I fjol gick bussarna, men det blev en förlustaffär som innebar ett minus på cirka 200 000.

Nu är ju årets säsong inte över än - flygbussarna ska gå fram till mitten av september, men Eva Tiveus på Flygbussarna säger att de kommer att utvärdera hur det gått och avgöra om det blir en fortsättning nästa år. 

-Vi ska titta på alla faktorer. Vår förhoppning är att vi kör vidare, men det kanske inte blir exakt samma linjesträckning och period.

Flygbussarna har kört på RME - rapsolja alltså - vilket inte finns på Gotland, utan företaget har fått frakta hit bränslet själva.

- Och om vi ska fortsätta nästa år så blir det rapsolja även då, säger Eva Tiveus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".