1 av 2
Donnerrektor Björn Sölvhammar o Mona Holst Foto Lasse Ahnell SR Gotland
2 av 2
Donners elever kommer från hela Gotland Foto Lasse Ahnell SR/Gotland

Föräldramöte om Donnerbussar

Donnerrektor: "Skolbussar ett familjeproblem"
8:15 min

Det blir ett föräldramöte om de transportproblem som uppstått för elever och familjer till och från Donnergymnasiet i Klintehamn. Orsaken är ändrade skolbussturer och ändringar i kollektivtrafiken som nu gör det svårt för elever att ta sig till skolan.

Det var många telefonsamtal från elever till bussamordnande Mona Holst på Donnergymnasiet när höstterminen började. Elever som skulle börja terminen väntade förgäves på bussar som de trodde skulle komma. 

Nu har problemen sammanställts och rektor Björn Sölvhammar låter skolans båda minibussar köra med skolans personal som förare, för att hjälpa till med hämta elever.

Skolans läge i Klintehamn är beroende av kollektivtrafik ochav befintliga skolbussar för att de dryga 200 eleverna skall kunna komma till skolan. På torsdagkvällen har de mest utsatta familjerna kallats till ett möte på skolan för att försöka hitta transportlösningar framöver.

Rektor Björn Sölvhammar är också irriterad på det uttalande som tekniska nämndens ordförande Tommy Gardell (S) gjort i media att bussarna till friskolorna inte är regionens ansvar.

Det tycker Sölvhammar säger mest om Gardell, som borde ta hänsyn till gotlänningars fria val av skola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".