1 av 2
Gotlands regiondirektör Bo Dahllöf lämnar nu ön efter 11 år för att bli stadsdirektör i Västerås. Arkivfoto: SR Gotland
2 av 2
Bo Dahllöf

Blir stadsdirektör i Västerås

"Bo står för ett öppet ledarskap"
5:39 min

Regiondirektör Bo Dahllöf som ska sluta sin tjänstgöring på Gotland blir ny stadsdirektör i Västerås. Det meddelas i ett pressmeddelande idag. Regionstyrelsens ordförande Åke svensson (S) säger att han inte är förvånad över att det blev så.

Bo Dahllöf lämnar sin tjänst den första november och Per Lindskog, idag biträdande regiondirektör, träder samtidigt in som tf regiondirektör.

Bo Dahllöf har i år sammanlagt arbetat i drygt 11 år inom Gotlands kommun och senare Region Gotland. En av de främsta uppgifterna var vid tillträdet att skapa en ekonomi i balans, vilket organisationen också snart lyckades med.

– Det är bara att gratulera Västerås! De får en mycket duktig ledare med en utmärkt förmåga att se helheten, som snabbt kan sammanfatta komplicerade frågor och som med en humanistiskt grundad ledarstil förmår människor att tillsammans skapa lösningar. På så sätt har Bosse jobbat för att få en stor och komplex organisation att dra åt samma håll här hos oss, säger Åke Svensson, regionstyrelsens ordförande.

– Det är inte utan viss vånda jag lämnar jobbet på Gotland. Jag har trivts så bra här, men nu är det ändå dags för mig att gå vidare och låta någon annan ta över, säger Bo Dahllöf som samtidigt är inriktad på att behålla en varaktig kontakt med ön.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".