Gotland Grand National

Årets GGN lockar fler utlänningar

1:55 min

Endurotävlingen Gotland Grand National har i år lockat fler utländska deltagare är tidigare år, både från grannländerna och från södra Europa. Och det tror tävlingsgeneralen Per-Jan Carlsson beror på att det förra året var fransmannen Pierre-Alexander Renet som vann, vilket kan ha lockat fler förare från utlandet.

Årets upplaga körs lördagen den 3 november då över 2 300 deltagare ger sig ut på den leriga banan. Och startfältet är fullt, plus att många står i kö. Och även i år kommer det att bli en egen tävling för de yngre, ungdomar som är mellan 12 år och 16 år.

Men där är intresset inte lika stort med bara 90 anmälda av av 300 möjliga, vilket bekymrar tävlingsgeneralen Per-Jan Carlsson.

Men det finns å andra sidan roligare nyheter och en av dem är att Gotland Grand National i år även kommer att innehålla Nordiska mästerskapen i Enduro, så att de som tävlar i vissa klasser även har chansen att bli Nordisk mästare, plus att det även kommer bli en lagtävling där de olika länderna tävlar mot varann.