1 av 2
Annie Lööf och Micke Erixon Foto Lasse Ahnell SR/Gotland
2 av 2
Annie Lööf på Krusmyntagården Foto Lasse Ahnell SR/Gotland

Annie Lööf frågades ut om färjetrafiken till Gotland

Annie Lööf och Micke Erixon
6:40 min

Näringsminister Annie Lööf (C), besökte Gotland för att framför allt träffa företagare inom turistbranschen. Men hon fick också många frågor om den framtida färjetrafiken.

Det blev en snabbvisit på Gotland för näringsminister Annie Lööf, som på onsdagseftermiddagen gjorde företagsbesök och en träff med 12 gotländska småföretagare hemma hos Lena Blomqvist på Krusmyntagården, norr om Visby.

Företagarna verkade nöjda att ha fått framföra många lokalsunpunkter på busstrafik, bygglov som tar lång tid och givetvis färjetrafiken mellan Gotland och fastlandet.

Även frågan om Panaxiakonkursen som drabbat många småföretagare i glesbygd kom på tal,. En av de drabbade är företagaren Mikael Erixon och den nya Stenkyrka affären som han driver.

– Det är fel att vi både förlorar pengarna och dessutom måste betala skatt och moms, säger han och tycker att något måste göras så det inte händer igen. 

 Annie Lööf sa att hon delvis höll med om och lovade ta med frågan till regeringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".