Västerhejde

KRAV-pris till Lilla Bjers gårdsrestaurang

Lilla Bjers Gårdssrestaurang i Västerhejde har vunnit Ekoligans pris bland landets KRAV-certifierade gourmet-restauranger. Restaurangen får tre KRAV-märken. Det innebär att restaurangen serverar livsmedel som till 90 procent är kravgodkända.

I dag finns över 600 KRAV-certifierade restauranger i landet. De kan tilldelas en, två eller tre KRAV-märken efter hur stor andel KRAV-livsmedel de serverar.

Lilla Bjers har alltså nått den högsta nivån, tre märken, som visar matgästerna att nästan all mat som serveras är KRAV-godkänd.

KRAV är en miljömärkning för mat som är producerad på ekologisk grund med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".