1 av 8
Höghuset Snäck nu inflyttningsklart Foto Lasse Ahnell SR/Gotland
2 av 8
Platschef Terje Kolsrud, Höghuset Snäck Foto Lasse Ahnell SR/Gotland
3 av 8
Mats Hedqvist vid höghusets postfack Foto Lasse Ahnell SR(Gotland
4 av 8
Varsågod o stig på säger Mats Hedqvist Foto Lasse Ahnell SR/Gotland
5 av 8
Höghuset har två osålda lägenheter Foto Lasse Ahnell SR/Gotland
6 av 8
Snäckboende i höghus kan se ner på grannar Foto Lasse Ahnell SR/Gotland
7 av 8
Hiss i höghuset till våning 13 Foto Lasse Ahnell SR/Gotland
8 av 8
Hiss i höghuset till våning 13 Foto Lasse Ahnell SR/Gotland

Högsta huset på Snäck inflyttningsklart

9:59 min

Idag började inflyttningen i Gotlands högsta hus, höghuset på Snäck. Här finns 62 lägenheter varav bara 4 är osålda och det är ett bättre resultat än kalkylerna visade för några år sen.

Det är nu drygt två år sedan bygglovet gavs och bygget har pågått sedan juli förra året. Från idag och en vecka framåt pågår inflyttningen och det är en hel del gotlänningar som valt det för Gotland annorlunda och omdiskuterade huset. Och alla vill inte berätta vilka de är...

Terje Kolsrud är platschef och noterar att trenden går mot höga hus. Fastighetsägaren Hökerum bygg påbörjar nu ett 21våningshus i Borås men några planer på fler höghus på Gotland känner han inte till.

Fastighetsmäklaren Mats Hedqvist är mycket nöjd att ha följt bygget från start. Kostnadskalkylerna har följts till varje krona och när nu lånen placerats så gör det gynnsamma låneläget att hyrorna sänks innan inflyttning med sju procent mot den planerade hyran. En ledig tvårumslägenhet kostar därmed 2951kronor och insatsen till den bostadsrätten är då 1 440 000 kronor inkl värme och VA. Dessutom ingår spaanläggning, mindre bio, samlingsrum och gemensam solterass.

Inflyttning sker nu succesivt under den kommande veckan.s

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista