Flaggan i topp! Foto: Mika Koskelainen/SR Gotland

Nöjda offentliganställda vill ändå inte rekommendera sin arbetsgivare

Region Gotlands medarbetarenkät 2012 visar att nästan alla anställda tycker att deras arbete är meningsfullt, medan hälften är positiva till att rekommendera regionen som arbetsgivare.

På en femgradig skala (1-5) har 4 683 av regionens 5 694 anställda i september 2012 betygsatt vad de tycker om sitt arbete. Om påståendet "mitt arbete känns meningsfullt" svarade 92 procent antingen 4 eller 5. Till påståendet "jag kan rekommendera Region Gotland som arbetsgivare" svarade 41 procent 4 eller 5.  

– Det är något av ett mönster som finns inom offentlig sektor, inte bara på Gotland, som vi måste jobba med. Kommuner och landsting har generellt svårt med sin image som arbetsgivare, säger tf regiondirektör Per Lindskog i ett pressmeddelande.

I enkäten svarar tre procent att de det senaste året blivit utsatta för trakasserier eller mobbning av någon kollega eller chef.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".