1 av 2
Bröderna Wikströms varmrökta lammblodskorv. Foto: Cristina Jardim Ribeiro/SR Gotland
2 av 2
Pontus Wiman från Nygårds Herrgård och bröderna Per och Dag Wikström har gjort Gotlands godaste korv. Foto: Cristina Jardim Ribeiro/SR Gotland

Lammblodkorv Gotlands bästa Matverk

Dan och Per Wikströms blodkorv vann
2:48 min

Bröderna Dan och Per Wikström rökta lammblodkorv, fick utmärkelsen Matverk 2013 Gotland och kommer att representera Gotland i riksfinalen.

– Vi ville ta fram en korv som skulle fungera bra på julbordet, säger Dan Wikström.

Korven är kryddad med chili och vitlök, som kompletteras med lite rosmarin och mejram. Tanken är att råvarorna ska gå att spåra och vara så lokala det bara går.

Blodkorven som är både starkt kryddad, lufttorkad och rökt kommer nu att representera Gotland vid riksfinalen i januari där livsmedel från 22 andra landskap tävlar.

På andra plats kom en lufttorkad lammbog från Olsvenne Gårdskött och trea blev lufttorkad korv av salamityp från Bröderna Wikström.

Totalt tävlade åtta nya gotländska livsmedelsprodukter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".