Skäggs gård. Foto: Clary Winberg/SR Gotland

Skäggs gård på Gotland arrenderar ut marken

Nu är det klart vad som ska hända med Skäggs gård i Väskinde som är en av  Gotlands största gårdar på 1 376 hektar som varit till salu för 150 miljoner. Jacob von Corswant behåller huvudfastigheten och arrenderar ut all åkermark, betesmark och huvuddelen av ekonomibyggnaderna meddelar fastighetsmäklaren Skånegårdar AB.

Omkring 430 hektar åkermark och morotslagret kommer att arrenderas ut till företaget Gotlandsodlat AB, med bröderna Ansén. Spannmålsjorden liksom andra jordar som hört till Skäggs gård, kommer att arrenderas ut eller säljas till olika gotländska lantbrukare som därmed förstärker sina fastighetsinnehav.

Större delen av maskinparken kommer också att avvecklas.

Därmed blir det ingen försäljning av Skäggs gård till de fastländska investerare som tidigare visat intresse för att köpa marken, men inte själva driva gården.

Jacob von Corswant själv kommer att utveckla de delar som inte arrenderas ut och eventuellt satsa på ett större vindkraftprojekt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".