Ekosnabbmat nytt hopp för Stånga

Snabbmat med ekologisk grädde som ingrediens och ekologiskt odlade grönsaker. Det är några exempel på vad som kan ta plats i Stångamejeriet när ysteriet läggs ned år 2003.
Det talas också om ta tillvara den goda kvalitén på vattnet i området för att börja tillverka mineralvatten. Idén kommer från Stånga intresseförening. Och Tommy Jacobsson, som är styrelseledamot i Arla Foods är positiv till förslaget. - Råvarorna finns och är lönsamma. Och lokalerna passar bra till den här typen av produktion. Arla Foods kommer att stötta idéerna, säger han till Radio Gotland. Diskussionerna fortsätter nu med anställda på mejeriet, regionala utvecklingsenheten på Gotland och Arla Foods.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".