Se ungdomar på fritidsgården i Roma göra en Harlem shake

Ungdomar på fritidsgården Amor i Roma har gjort en egen version av Harlem shake. Längre ner i nyheten kan du se en samling andra harlemshake-danser som gjorts. DELA med dig i kommentarsfältet om du vet andra gotländska versioner.

Harlem shake är en dans som börjar med att en person rör sig till musiken från Brooklynbaserade artisten Baauers låt ”Harlem shake”. Runt om personen finns en eller flera andra som är upptagna med annat. Efter cirka 15 sekunder kommer musiken igång då ser man att alla i rummet dansar ohämmat.

Det hela började med att fem tonårskillar i Australien lade upp ett klipp på videosajten Youtube. De filmade sig själv där en av killarna står och utför en rörelse med en hjälm på huvudet.

Medan killen med hjälmen står och dansar sitter hans kompisar och spelar Tv-spel eller håller på med datorn. Efter 15 sekunder in i låten kommer basen igång på riktigt och då klipps videon och det man ser då är att alla killarna dansar galet. En av killarna har även klätt av sig till endast underkläder en annan har ställt sig på en stol och dansar mot en vägg.

Det som sker därefter är att videon sprids väldigt snabbt och just nu har 14,6 miljoner människor sett klippet. Det har även kommit upp flera olika tolkningar av dansen. Brandmän i Borås, polisen i Södertälje, Sveriges Radio och en version under vatten är bara några olika tolkningar som har gjorts av Harlem shake.

EKOT