1 av 2
Muramarisbranden från höghuset på Snäck. Foto: Tommy Lorentzén
2 av 2

Polisen söker två som setts vid Muramaris innan branden

"Ett fönster var uppbrutet"
3:03 min

Två personer har synts i området kring Muramaris natten innan villan brann, morgonen den 18 januari. Nu söker polisen ytterligare vittnen som kan bekräfta detta. Polisens förundersökningsledare Fredrik Södergren får allt fler indicier som pekar på att branden varit anlagd eller startats av personer som varit inne i huset.

Polisen skriver i ett pressmeddelande att det i förundersökningen finns uppgifter om att två personer ska ha varit synliga i området den aktuella natten. Det är en bilförare som under natten eller morgonen skall ha noterat folk i närheten av Muramaris och eftersom bilisten också fått möten så är det rimligt att fler sett de båda personerna. Fredrik Södergren säger att de har ett gott signalement men ivill inte berätta mer för att störa andra vittnen.

Två gånger har polisens spårhundar sökt och säkrat brännbara vätskor och människovätskor inne i huset. Även föremål som inledningsvis hittades utanför huset har konstaterats komma innefrån huset. Spår och föremål har skickats till SKL för analys och identifiering men ännu finns ingen resultat, säger Fredrik Södergren.

 
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".