Golfspel på Kronholmen. Foto: SR Gotland

Visby Golfklubb utsedd till Sveriges bästa golfklubb

Föreningen Golfjournalisterna har utsett Visby Golfklubb till årets golfklubb 2013.

Enligt motiveringen gör klubben det roligare att spela golf med bland annat mindre svåra partier vilket innebär spelvänligare bana för medelgolfaren, vilket går tvärt emot en trend där banorna gjorts svårare och krångligare.

Greenerna har gjorts mjukare för att bättre ta emot bollarna och ruffarna är mindre svåra där man vet att folk brukar hamna oftast och där letandet tar mest tid.

Golfjournalisternas uppfattning är att Visby GK därmed framstår som en föregångare som kommer att få många efterföljare bland Sveriges golfklubbar. Utvecklingen visar också att banan inte blivit mindre spännande för att man slipper leta boll i evigheter eller staplar hinder och superlånga hål ovanpå varann. 
En positiv effekt är vidare att den genomsnittliga rondtiden minskat med en halvtimme. Till klubbens åtgärder hör också att man gjort banan 300 meter kortare från klubbtee och ökat till tio minuter mellan bollarna.

Föreningen som består av 150 golfande journalister tycker därmed att Visby golfklubb framstår som en föregångare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".