Centern skriver öppet brev till Trafikverket

Centerpartisterna på Gotland enades i går om att skicka ett öppet brev till Trafikverket. I brevet undrar de bland annat hur Trafikverket tänker leva upp till infrastrukturministerns uppmaning att färjetrafiken inte bara ska vara långsiktigt stabil utan även skapa tillväxt, livskvalitet och välfärd?

Som Centern på Gotland ser det kommer Trafikverkets upphandlingsförslag tvärt emot att leda till båda avfolkning, försämrad livskvalitet och sämre välfärd på Gotland.

De undrar också hur Trafikverket ska kunna leva upp till riksdagsbeslutet om att Gotland även i fortsättningen ska ges god tillgänglighet som tillfredsställer behoven hos både medborgare och näringsliv i regionen.

Eftersom färjetrafiken är den viktigaste faktorn för utveckling på Gotland, förutsätter Centerpartiet att Trafikverket gör en upphandling som ger Gotland framtidstro och samma goda utvecklingsmöjligheter som övriga Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".