Combat Disco Music. Foto: Jonna Häglund

Combat Disco Music om segern i Musik Direkt

Den 28:e upplagan av Musik Direkt på Gotland vanns i helgen av det progressiva metalbandet Combat Disco Music, som nu får åka till riksfestivalen i Västerås den 9-11 maj. Örat mot Gotland var på plats och träffade både deltagare och arrangörer.

Musik Direkt är en musiktävling för alla genrer och artister i åldrarna 13-19 år, sammanlagt 20 av Sveriges 21 länsmusikorganisationer deltar i årets upplaga. De fem bidragen i den gotländska länsfinalen bjöd på allt från electro/house och singer/songwriter, till vispop och progressiv metal. Vann gjorde Combat Disco Music, trots att man saknade en medlem som var sjuk för dagen.

-Vår basist kunde inte vara med i dag så vi fick kasta om lite, jag som vanligtvis spelar gitarr fick ta basen men det gick ju bra, säger Noa Onoszko

Förutom Noa ingick Anton Engdahl, Therese Hallgren och Samuel Dahlberg i det segrande bidraget, som enligt juryn vann för sin dynamiska show. Övriga bidrag i finalen var En rad blockchoklad, Lasse Ekelöf, Vasta Karpa och Julia Bergwall. 

Arrangör var Gotlandsmusiken och huvudansvarige Marcus Grufstedt konstaterade att intresset för tävlingen har gått ner på senare år.

-Riksfestivalen och europafinalen är jättestora arrangemang, men kanske har det blivit för stor konkurrens med andra musiktävlingar som gjort att färre är med, jag vet inte, säger Marcus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".